به جرات می توان گفت میکسرها قلب استودیوهای ضبط یا سیستم‌های PA هستند. در واقع این دستگاه ها این امکان را برای شما فراهم می سازند تا به صدایی که در جستجویش هستید دست پیدا کنید. اگر برای خرید این سیستم ها سری به فروشگاه های مختلف بزنید به دلیل تنوع زیاد ممکن است دچار سردرگمی شوید.

در راهنمای خرید میکسر صدا قصد داریم نکاتی را بیان کنیم که می توانند به شما در داشتن انتخابی بهتر و هوشمندانه تر کمک کنند. اگر قصد خرید این دستگاه کاربردی را دارید این مطلب مخصوص شماست.

میکسر صدا چه کاری انجام می دهد؟

میکسر صدا نوعی دستگاه الکترونیکی است که در جهت ترکیب کردن صداها و سیگنال‌های صوتی گوناگون به کار می‌رود. این صداها و سیگنال ها می توانند از منابع مختلفی مانند سازها، دستگاه‌های سینتی سایزر، میکروفون و صداهای ضبط شده قبلی باشند.

از این دستگاه می‌توان برای افزودن افکت ها، ایجاد بالانس و اعمال سایر تنظیمات روی صداها استفاده کرد. این تجهیزات در مکان هایی مانند کنسرت‌ها، اجراهای رادیویی و تلویزیونی و استودیوهای ضبط کارایی زیادی دارند.

چه نکاتی در خرید میکسر صوتی مهم است؟

در این بخش از راهنمای انتخاب میکسر صوتی قصد داریم نکاتی را بیان کنیم که باید در زمان خرید این دستگاه به آنها توجه کنید:

1.    میزان بودجه

در قدم اول باید بودجه خود را در نظر بگیرید. این میکسرها دارای انواع مختلفی هستند که قیمت های آنها نیز با یکدیگر متفاوت است. زمانی که بودجه خود را مشخص می کنید برخی از موارد از لیست شما حذف می شوند و راحت تر می توانید انتخاب کنید.

2.    نوع کاربرد

میکسرهای صدا کاربردهای مختلفی دارند. پیش از انتخاب لازم است هدف خود را از خرید این دستگاه مشخص کنید تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب نمایید. ممکن است قصد خرید این دستگاه را برای اجرای سیستم صوتی آمفی تئاتر داشته باشید به همین دلیل باید مدلی را انتخاب کنید که بتواند نیازهای شما را برآورده سازد.

3.    تعداد ورودی ها

تعداد ورودی ها یکی از نکات مهمی است که در هنگام خرید باید به آن توجه کنید. باید مشخص کنید که قصد دارید چه تعداد ساز، میکروفون یا سایر دستگاه های مشابه را به میکسر صدا متصل کنید و مدلی را بخرید که از تعداد ورودی های مورد نیاز شما برخوردار باشد.

نکات مهم خرید سیستم میکس کردن صدا

4.    پردازشگرهای داخلی

برخی از میکسرهای صدا مثل میکسرهای دیجیتال از پردازشگرهای داخلی برخوردار هستند. این پردازش گرها به منظور تقویت صدا و افکت ها مورد استفاده قرار می گیرند. وجود این ویژگی ها در یک میکسر صدا باعث می شود اطمینان حاصل کنید که دستگاه مورد نظر پردازشگرهای قوی دارد.

5.     قابلیت ذخیره تنظیمات

6.    برند سازنده

برندهای مختلفی در زمینه تولید این تجهیزات فعالیت می کنند و واضح است که کیفیت تولیدات آنها با یکدیگر یکسان نیست. نکته ای که در راهنمای خرید میکسر صوتی بارها به آن اشاره شده این است که خرید آن را از برندهای معتبر انجام دهید. توجه به این موضوع این اطمینان را به شما می دهد که محصولی با کیفیت را خریداری کرده اید.

ویژگی های ضروری بهترین دستگاه میکس صدا

در این قسمت قصد داریم در مورد ویژگی های میکسر صدای خوب با شما عزیزان صحبت کنیم:

1- کیفیت صوت

یکی از با اهمیت ترین ویژگی هایی که یک میکسر صدا باید داشته باشد کیفیت صوت خوب است. بهترین میکسرها به راحتی می توانند سیگنال های صوتی را با بالاترین کیفیت ارسال کنند. در واقع این سیستم ها قادر هستند صدا را به طور دقیق در طیف فرکانسی مورد نظر پخش کنند.

2- تعداد ورودی‌ها و خروجی‌ها

گاهی اوقات ممکن است در کنار سیستم صوتی سالن اجتماعات از میکسرها استفاده کنند. احتمالا در این سالن ها تعداد ورودی ها و خروجی های دستگاه اهمیت پیدا میکند. به صورت کلی تعداد این ورودی ها و خروجی ها به نیازهای شما بستگی دارد. اگر تعداد این آیتم ها در میکسر صوتی مناسب باشد شما به راحتی می توانید منابع صوتی خود را به آن متصل کنید.

3- میزان مقاومت و کیفیت ساخت

اگر در گذشته مطالبی را در مورد نحوه خرید دستگاه میکس صدا مطالعه کرده باشید قطعا متوجه شده اید که میزان مقاومت و کیفیت ساخت تا چه حد در این زمینه اهمیت دارد. حتما دستگاهی را انتخاب کنید که جنس مرغوبی داشته باشد و بتواند در برابر عوامل آسیب زننده مقاومت خوبی از خود نشان دهد.

4- قابلیت کنترل و پردازش صدا

یک میکسر خوب دستگاهی است که از قابلیت کنترل و پردازش صدا برخوردار باشد. این ویژگی باعث می شود که بتواند کنترل خوبی روی سطوح صدا، فیدبک و سایر تنظیمات صوتی داشته باشد.

معرفی انواع دستگاه میکس صوتی

دستگاه های میکس صوتی دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه قصد داریم آنها را به شما عزیزان معرفی کنیم:

میکسر آنالوگ

میکسرهای آنالوگ در دسته میکسرهای ساده و کاربردی قرار می گیرند. ساختار این میکسرها به شکلی است که به راحتی میتوان از آنها استفاده کرد. در واقع هیچ پیچیدگی خاصی در آنها وجود ندارد. این نوع میکسرها فاقد اتصال بی‌سیم هستند و این موضوع ممکن است یکی از نقاط ضعف آنها محسوب شود.

میکسرهای آنالوگ از ورودی ها و خروجی های مشخصی برخوردار هستند که این موضوع باعث می شود که دست شما برای دادن افکت های بیشتر بسته باشد.

میکسر دیجیتال

یکی از بهترین میکسرهای صدا میکسر دیجیتال است. این دستگاه ها از میکسرهای آنالوگ مدرن تر هستند و عملکردهای بیشتری را نیز ارائه می دهند. کاربری این مدل ها نیز در مقایسه با مدل های آنالوگ به دلیل تنظیمات بیشتر سخت تر است.

برخی از مدل های پیشرفته این میکسرها توانایی تنظیم میکس از روی سیستم کامپیوتری را نیز دارند. به دلیل اینکه این سیستم ها دارای افکت های صوتی متنوعی هستند به نصب سخت‌افزارهای مختلف نیازی ندارند.

چه نوع دستگاه های میکسر صدایی وجود دارد؟

میکسر دی جی (DJ)

این نوع میکسر صدا دستگاهی است که می تواند نیازهای یک دیجی را به راحتی برآورده سازد. استفاده از این دستگاه در کنار سیستم های کنفرانس ممکن است ایده جالبی نباشد اما بهترین انتخاب برای دیجی ها محسوب می شود. این سیستم ها با تجهیزات، ورودی ها و خروجی هایی که دارند می توانند در این زمینه بهترین عملکرد را ارائه دهند.

میکسرهای دیجی غالبا از 2 یا 3 ورودی و خروجی تشکیل شده اند و از فناوری کنترل اکولایزر پایه نیز برخوردار هستند. یکی از قابلیت های بسیار خوبی که این نوع میکسر دارد امکان ورودی سوئیچ و میکروفون است. این ویژگی موجب می شود که دیجی ها به راحتی بتوانند با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنند.

پاور میکسر

پاور میکسرها از دو کانال برخوردار هستند و امکان اتصال بلندگو و مانیتور به آنها وجود دارد. این دستگاه ها آمپلی فایرهای بسیار قدرتمندی دارند و در واقع با وجود آنها دیگر نیازی به اتصال آمپلی‌فایر جداگانه نیست.

پاور میکسرها از خروجی سطح خط برخوردار هستند و امکان اتصال مانیتورها یا بلندگوهای بیشتری را فراهم می کنند. این ویژگی موجب می شود که به بهترین نحو بتوان خروجی صدا را کنترل کرد.

میکسر صدای نرم‌افزاری

همانطور که از نام این دستگاه مشخص است تنظیمات توسط کاربر و روی نرم‌افزار صورت می گیرند. در واقع می توان گفت هیچ ارتباطی میان کاربر و قسمت سخت‌افزاری میکسر وجود ندارد.

برای همین در این نرم افزارها تمام قابلیت هایی که برای پردازش صدا در میکسرهای دیگر وجود دارند مشاهده می شود. حال شما می توانید با استفاده از این سیستم ها تمام قابلیت های یک میکسر فیزیکی را پیاده سازی نمایید.

آیا جایگزینی برای دستگاه میکس صوتی وجود دارد؟

این روزها با ظهور هوش مصنوعی در جنبه های مختلف زندگی ما تغییراتی پدید آمده اند. ردپای این نوآوری در فرآیند میکس صدا نیز به وفور مشاهده می شود. هوش مصنوعی با تکنیک های مختلف می تواند در صدا تغییراتی را ایجاد کرده و آن را به نوع دلخواه شما تبدیل کند.

خیلی از ابزارهای هوش مصنوعی برای تغییر صدا به شکلی طراحی شده‌اند که قادرند صدا را هم‌زمان تغییر دهند. این امر مستلزم آن است که هوش مصنوعی سیگنال صوتی دریافتی را به ‌سرعت پردازش نموده و تغییر صدای مورد نظر را در کمترین زمان اعمال کند.

از آن گذشته از هوش مصنوعی میتوان در جهت تقویت و بازیابی سیگنال های صوتی مختل شده نیز کمک گرفت. این تقویت و بازیابی می تواند شامل موارد مختلفی شود که از میان آنها میتوان به حذف نویز اشاره کرد.

سخن پایانی درباره خرید میکس برای صدا

در این مطلب به راهنمای خرید میکسر صدا پرداختیم و نکاتی را بیان کردیم که می توانند در زمان انتخاب به شما کمک کنند. حتما در هنگام خرید این سیستم ها نیازهایتان را در نظر بگیرید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

اگر این موضوع را نادیده بگیرید ممکن است دستگاهی که خریداری می کنید نتواند نیازهای شما را به خوبی برآورده سازد. اگر قصد خرید بهترین میکسرهای صدای موجود در بازار را دارید می توانید روی ما حساب کنید. علاوه بر این میکسرها شما امکان خرید بهترین کنسول های کنفرانس را نیز از طریق مجموعه ما دارید.کارشناسان حرفه ای ما آماده ارائه مشاوره در این خصوص به شما عزیزان هستند.

سوالات متداول

  1. میکسر دیجیتال بهتره یا آنالوگ؟

اینکه میکسر دیجیتال بهتر است یا آنالوگ کاملا به نیازهای شما بستگی دارد. همانطور که در طول متن نیز به این موضوع اشاره کردیم میکسرهای دیجیتال عملکردهای بیشتری را ارائه می دهند. از لحاظ قیمتی نیز این میکسرها در مقایسه با میکسرهای آنالوگ گرانتر هستند. به همین دلیل برای انتخاب نوع مناسب آنها باید بودجه خود را هم در نظر بگیرید.

  • چقدر باید هزینه کنم تا میکسر خوبی بخرم؟

برای هزینه خرید یک میکسر خوب نمی توان عدد ثابتی را مشخص کرد به دلیل اینکه عوامل مختلفی در این زمینه تاثیرگذار هستند. از میان این عوامل می توان به مواردی مانند برند سازنده، نوع میکسر و میزان کیفیت آن اشاره کرد.

  • زیاد بودن تعداد کانال های میکسر چه مزیتی داره؟

هر چقدر تعداد کانال های یک میکسر بیشتر باشند تجهیزات بیشتری را نیز می توان به آن متصل کرد.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!