کارت صدا جزء دیوایس هایی به شمار میرود که روی مادربرد کامپیوتر نصب می شوند. وظیفه اصلی کارت صدا تبدیل سیگنال های آنالوگ به اطلاعات صوتی دیجیتال است. با نصب این کارت، کامپیوتر می تواند به بهترین شکل این نوع دیتاها را درک کرده و به خوبی پردازش کند.
نصب کارت صدای کامپیوتر نیاز به طی کردن برخی مراحل دارد که باید با دقت انجام شوند. به دلیل میزان اهمیتی که نصب صحیح این دیوایس دارد تصمیم گرفتیم در این مطلب به طور مفصل در مورد این موضوع صحبت کنیم.
چگونه کارت صدا را در ویندوز فعال کنیم؟
کارت صدا یکی از قطعاتی است که می تواند در برخی شرایط بسیار کارآمد عمل کند. به عنوان مثال گاهی اوقات در کنفرانس های بزرگ در کنار سیستم های کنفرانس به یک کامپیوتر با کارت صدا نیاز خواهد بود. در این شرایط باید کارت صدا روی ویندوز فعال باشد که برای انجام فرایند نصب آن باید مراحل زیر را دنبال نمایید:
فعال کردن کارت صدا با فعال سازی windows Audio
سرویس Windows Audioدر برخی مواقع ممکن است غیر فعال شود. اگر با مشکل صدا در سیستم مواجه شدید حتما فعال بودن یا نبودن این قسمت را بررسی نمایید. غیر فعال بودن این بخش باعث عدم فعال سازی کارت صدا خواهد شد.
برای حل این مشکل باید پنجره Run را باز کنید. این کار را می توانید از طریق کلید ویندوز روی کیبورد و حرف R انجام دهید. پس از آنکه وارد این پنجره شدید عبارت services.msc را تایپ کرده و دکمه Enter را بزنید. با انجام این پروسه صفحه Services برای شما باز می گردد.
اکنون باید بخش Windows Audio را پیدا کرده و با کلیک راست روی آن گزینه Restart را انتخاب نمایید. اگر این کار را انجام دهید به احتمال زیاد مشکل صدای ویندوز شما حل خواهد شد.
فعال سازی کارت صدا با نصب مجدد آن
نصب نبودن درایور صدا یا وجود مشکل در آن می تواند مانع از عملکرد صحیح کارت صدا شود. برای اینکه از نصب صحیح کارت صدا اطمینان حاصل کنید می توانید مراحل نصب را مجددا تکرار نمایید. برای نصب مجدد کارت صدا به Control Panel بروید و قسمت Device Manager را باز کنید. در قسمت زیرین Sound, video and game درایور صدا را پیدا کنید.
پس از پیدا کردن درایور صدا روی آن کلیک کرده و گزینه Uninstallرا انتخاب کنید و پس از انجام این مراحل مجددا ویندوز را ری استارت نمایید. این کار موجب می شود که ویندوز به شکل اتوماتیک درایور صدا را نصب کند. اگر با انجام این کارها باز هم مشکل حل نشد اقدام به نصب درایور کارت صوت روی سیستم کنید.
مراحل نصب کارت صدای ویندوزهای 7، 8، 10 و 11
برای نصب کارت صدا در ویندوز لازم است مراحلی که در ادامه بیان می کنیم را دنبال کنید:
مرحله اول: تشخیص مدل مادربورد در جهت نصب درایور صدا
در قدم اول لازم است در بخش استارت ویندوز واژه run را تایپ کرده تا پنجره مربوط به آن برای شما باز شود. در این پنجره باید عبارت msinfo32 را تایپ نمایید و گزینه اوکی را انتخاب کنید. این کار موجب می شود که صفحه اطلاعات کامپیوتر برایتان قابل مشاهده شود.
در بخش system name می توانید اطلاعات مربوط به مادربرد سیستم خود را ببینید. در قسمتی با عنوان system manufacture نیز می توانید برند مادربرد را مشاهده کنید.
مرحله دوم: دانلود کارت صدا برای ویندوز
برای انجام مرحله دوم نصب کارت صدا روی کامپیوتر باید فایل درایور مناسب مدل مادربرد خود را دانلود کنید. برای انجام این کار کافی است برند مادر برد به همراه مدل آن را در گوگل سرچ کنید. با این کار می توانید وارد سایت سازنده آن شوید.
در بخش drivers لازم است اقدام به انتخاب کردن ویندوز نصب شده روی کامپیوتر خود نمایید. اکنون باید نام کارت صدا را پیدا کنید که عموما به شکل audio device نوشته می شود. زمانی که آن را پیدا کردید فایل نصبی کارت صدای سیستم را دانلود نمایید.
مرحله سوم: نصب درایور کارت صدا در ویندوز 7،8،10، 11
بعد از آنکه دانلود درایور کارت صدا به پایان رسید چنانچه حالت نصب خودکار موجود نبود باید اقدام به نصب دستی آن نمایید. برای انجام این کار باید به Device Manager رفته و روی قسمت درایور کارت صدا کلیک راست نمایید. و پس از انجام این کار گزینه Update Driver را بزنید.
در این بخش برای اینکه بتوانید راه اندازی کارت صدای کامپیوتر را انجام دهید لازم است گزینه Browse My Computer for Driver Software Option را انتخاب نمایید. انجام این کار موجب می شود که بتوانید فایل دانلود شده به شکل مجزا از سایت مادربرد را به عنوان سورس نصب کارت صدا در اختیار ویندوز سیستم خود بگذارید.
پس از انجام این مرحله باید مکان دانلود فایل را انتخاب کنید و روی گزینه اوکی کلیک نمایید. انجام این مراحل در نهایت باعث نصب درایور صدا ویندوز خواهد شد. گاهی اوقات ممکن است با صدای جلوی کیس مشکل داشته باشید در این شرایط با نصب کردن مجدد کارت صدا می توانید به حل این مشکل کمک کنید.
راه های تشخیص نصب نبودن کارت صدا بر کامپیوتر
برای تشخیص نصب نبودن کارت صدا در کامپیوتر می توانید از روش های زیر کمک بگیرید:
در روش اول باید در استارت ویندوز عبارت computer management را سرچ کنید. در سمت چپ صفحه ای که باز می شود عبارت device manager را پیدا کنید. روی آن کلیک کرده و گزینه Sound, Video and Game Controllers را انتخاب نمایید.
بعد از انتخاب این گزینه صفحه ای برایتان باز می شود. چنانچه نصب کارت صدا انجام شده باشد شما می توانید اسم برند کارت صدا و گزینه high definition audio device را مشاهده کنید. اگر نصب کارت صدا انجام نشده باشد شما زیر مجموعه Sound, Video and Game Controllers را نمی توانید درون device manager مشاهده کنید. گاهی اوقات ممکن است این گزینه را داشته باشید. اما چندین زیر مجموعه متفاوت و علائم تعجب زرد رنگ به شما نشان داده شوند.
راهکار دیگری که می توانید برای اطمینان یافتن از نصب کارت صدای کامپیوتر انجام دهید، این است که از بخش sound ویندوز این موضوع را بررسی نمایید. برای انجام این پروسه باید وارد کنترل پنل شده و نمای صفحه را روی Large icon بگذارید. این کار باعث می شود که همه گزینه های مرتبط به کنترل پنل به شما نشان داده شوند.
اکنون باید به دنبال گزینه sound بگردید و اقدام به باز کردن صفحه آن کنید. پس از باز کردن این صفحه باید به دنبال سربرگ play back بگردید و روی بخش خالی صفحه کلیک راست کنید. حال باید تیک گزینه های show disable device و show disconnected device را بزنید تا حتی در صورت نصب کارت صدا و غیر فعال بودن آن شما بتوانید متوجه این موضوع شوید.
چگونه کارت صدا را در ویندوز حذف کنیم؟
اگر بخواهیم مثالی بزنیم می توانیم بگوییم که کارت صدا در ویندوز همانند کنسول های کنفرانس در زمان برگزاری کنفرانس می تواند یک آیتم بسیار کارآمد و مفید باشد. با وجود کارایی که این بخش دارد گاهی اوقات ممکن است به درستی کار نکند و شما مجبور به حذف آن شوید. برای حذف کارت صدا لازم است مراحل زیر را دنبال کنید:
- در استارت ویندوز عبارت computer management را سرچ کنید.
- در سمت چپ صفحه ای که باز می شود عبارت device manager را می توانید مشاهده کنید.
- روی عبارت device manager کلیک کنید و در قسمت وسط صفحه گزینه Sound, Video and Game Controllers را پیدا نمایید.
- زیر مجموعه های گزینه Sound, Video and Game Controllers را باز کنید و با کلیک راست روی تک تک آنها گزینه uninstall را بزنید.
- پس از انجام این کار یک بار کامپیوتر را ری استارت کنید تا فرآیند نصب به طور کامل صورت بگیرد.
دلیل ضبط نشدن صدا در ویندوز
یکی از مشکلاتی که ممکن است بسیاری از افراد با آن رو به رو شوند ضبط نشدن صدا در ویندوز است. تصور کنید برای یک سیستم صوتی سالن همایش نیاز به یک صدای ضبط شده در ویندوز داشته باشید و نتوانید این کار را انجام دهید.
گاهی اوقات ممکن است وجود مشکلی در میکروفون مانع از ضبط صدا شود. اگر مطمئن هستید که از یک میکروفون سالم استفاده می کنید باید به تنظیمات ویندوز بروید و چک کنید که صدای میکروفون بسته نباشد. بسته بودن صدای میکروفون مانع از ضبط صدا می شود. گاهی اوقات نیز دیوایسی که برای ضبط صدا انتخاب شده اشتباه است در این مواقع باید تنظیمات زیر را انجام دهید:
روی آیکون صدایی که در قسمت پایین صفحه سمت راست نوار تسکبار مشاهده می شود کلیک راست کرده و گزینه Recording devices را انتخاب نمایید. با انجام این کار وارد تنظیم دیوایس های ضبط صدا در ویندوز می شوید. زمانی که پنجره تنظیمات صدای ویندوز باز می شود دیوایس های گوناگون را می توانید مشاهده کنید.
اکنون باید صحبت کردن را شروع کنید تا ببینید نوار سبز رنگ کدام دیوایس نوسان دارد. دیوایسی که نوسان داشت به این معنی است که به این میکروفون مربوط و فعال می باشد. تنها این امکان وجود دارد که به صورت پیش فرض به کار نرفته باشد که ویندوز بداند از این دیوایس در جهت ضبط صدا کمک بگیرد.
تنظیم حساسیت صدای میکروفون
در برخی مواقع ممکن است هیچ کدام از این دیوایس ها نوسان نداشته باشند در این صورت باید دیوایس را به صورت دیفایلت بگذاریم تا ویندوز قادر به استفاده از آن باشد. روی میکروفون مورد نظرمان که انتخاب کرده ایم کلیک راست کرده و اقدام به انتخاب گزینه Set Default می کنیم.
چنانچه صدا وجود داشت اما نوسان پایین بود نشان می دهد که میکروفن کم است. موضوعی که گفتیم باعث می شود که صدای شما ضعیف شنیده شود. برای حل این مشکل به تنظمیات مربوط به میکروفون وارد شوید و حساسیت آن را بیشتر کنید.
گاهی اوقات نیز امنیت و حریم خصوصی سیستم ها موجب می شود که مجوز صدا فعال نباشد. در این صورت باید وارد استارت شده و عبارت Privacy را سرچ نمایید. با انجام این کار تنظیمات مربوط به حریم خصوصی به شما نمایش داده خواهند شد. در این صفحه می توانید مجوزهای مرتبط با میکروفون را فعال کنید.
سخن آخر
قطعا تاکنون با رفتن به برخی رستوران ها با سیستم پیجینگ رستورانی آشنا شده اید. یکی از مهم ترین بخش های این پیجرها صدایی است که توسط آنها تولید می شود. در واقع ارسال این صدا و هشدار، گارسون را از نیاز شما آگاه میسازد. وجود کارت صدا نیز به همین اندازه در یک کامپیوتر لازم است و می تواند بسیار مفید عمل کند.
نصب کارت صدای کامپیوتر باید در چندین مرحله انجام شود که در طول متن در مورد آنها توضیحاتی را ارائه دادیم. شما با طی کردن این مراحل می توانید به راحتی این کار را انجام دهید. امیدواریم با ارائه این مطلب توانسته باشیم شما عزیزان را به خوبی در این زمینه راهنمایی کنیم. اگر به کسب اطلاعات بیشتری نیاز داشتید می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت با ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
- سیستم خودش کارت صدا نداره؟
خیر، کارت صدا جزء قطعات سخت افزاری کامپیوترها به شمار نمیرود و در دسته لوازم جانبی قرار می گیرد. در واقع کامپیوترها برای کار کردن نیازمند وجود این قطعه نیستند.
- علت خش خش کردن کامپیوتر چیه؟
دلایل مختلفی می توانند باعث بروز این مشکل شوند که از میان آنها میتوان به مواردی مانند وجود مشکل در اتصالات اسپیکر و کارت صدا اشاره کرد.
- چه جوری کارت صدا رو واسه ضبط صدا تنظیم کنم؟
برای اینکه بتوانید به تنظیمات صدا در ویندوز دسترسی داشته باشید ساده ترین مسیر از طریق نوار ابزار است. آیکونی به شکل بلندگو در این بخش قرار دارد که با کلیک روی آن می توانید وارد تنظیمات شوید.